Soms als ik een vlinder zie

Fragment uit De muis en de uil

Een bijzonder kinderliedjesproject wat ik samen met Boudewijn de Groot doe. Boudewijn schrijft liedteksten en ik maak er muziek bij. Dit begon allemaal ergens rond 2019 toen Boudewijn een tekst aan me gaf met de titel ‘Marjolijn en de eekhoorn’ en vroeg: ‘Zou dit iets zijn voor die meiden van jou?’. Hij doelde op mijn dochters Feline en Carice die toen ongeveer 7 en 4 jaar oud waren. Ze vonden het leuk en ik maakte er muziek bij.

Boudewijn:

“‘Zou dit iets zijn voor die meiden van jou?’”

Er volgden vele ochtenden waarop Boudewijn en ik samen kwamen in mijn studio om aan de liedjes te werken en ontstond het plan om te kijken of we uiteindelijk een kinderboek konden maken.

Eind 2021 vonden we dat we liedjes genoeg hadden om mee naar een uitgever te gaan. Jean-Christophe en Jesse Boele van Hensbroek van Uitgeverij Lemniscaat waren meteen enthousiast en vonden de bekende illustrator Mark Janssen bereidt om er illustraties bij te maken. Het is nu allemaal bijna klaar en zal op 28 september verschijnen!

Het liedjesprentenboek ‘Soms als ik een vlinder zie’ verschijnt in een ‘Limited Edition’ van 3000 stuks met een CD. Daarna zal er een QR-code naar de liedjes op Spotify bij ziten.

Met Boudewijn werk ik vaker samen, zoals bijvoorbeeld op dit album:
Even weg

Links:
Boudewijndegroot.nl
Lemniscaat.nl
Markjanssen.nl